sábado, 12 de enero de 2013

"ANY NOU...VIDA VELLA!"

Any nou,vida nova! Si fos un dirigent d’Unio estaría mes content que unes Pasques,encara que al “Niño” no m’hagues tocat ni un euro.Content per que despres de mes de dotze anys d’estires i arronses,el tema Pallerols s’ha diluit favorablement,com es desfa el sucre al café…Pero no,gracies a Deu no ho soc,i no estic content, estic escandalitzat per que pagant “trinco,tranco” el tema de financiament ilegal d’un  dels tres partits que ens governen quedara amb una anécdota; Visca els democristians i les seues branques que manen a Madrid!
Si fos un habitant de la Catalunya rica,de la Catalunya del Nord,estaría no content,contentisim,per fi tenim AVE que ens portara a la capital del Principat en un tres i no res,i per quatre euros! Tants anys queixannos,pegant la solfa i ja ho tenim a la porta de casa per anar on vulguesem…i d’aquí no res anirem a Paris com qui va pendre el bany a la platja! Pero no,no soc de Figueres,ni vic al ric Nord,vic,com molts al Sud de Catalunya,diría al cul pero em faria,els faria,sentir com una “morena” (almorrana) que es a la fi el que som. No tenim un tren decent,ni barat que en porte enlloc.No tenim carreteres amb condicions amb les que puguesem anar…si no es pagant.Que com estic? Estic cabretjat,per haber de “gaudir” de trens on trovar un seient, el que has pagat a preu d’or es una verdadera odissea,on a l’estiu et mort de fred per que la refrigeracio esta sota zero,i a l’hivern idem del mateix per que no l’han ficat.Continuaria queixantme,pero no ho fare,les queixes de caire personal les prefereixo discutir amb l’intimitat i amb una fulla dirigida a Consum,que com sempre pasa,es pasaran per on l’esquena per lo seu nom.


                           "NIT DE REIS...O LO RENAIXEMENT?" (autor:J.L.Subirats Miranda)
Si fos una “supertortosina” estaría indignadísima amb la Cavalcada de Reis que ens va organitzar l’inclit regidor de Festes i Saraos,indignadísima no per que no m’agrades el tema del Renaixement,que em va agradar molt,per que trobo que va ser un gran aparador per la promocio de la ciutat feta amb molta imaginacio,encara que aquests es va pasa una mica traent un “toro” amb quatre nois dalt d’ell,no sapiguent que es saltaba “a la torera” totes les normes de seguretat escrites…pecata minuta que no li tenim de tenir amb conte,vers el que Domenico fa per la ciutat (i els seus)
Pero no,no soc super,soc un tortosi mes que tambe esta indignat,pero amb les “supertortosines i els supertortosins” que en contes de veure com ens l’han tornat a colar,amb el tema d’estalviar,promocio,i d’altres ximpleries, no s’ha adonat que l’amic Tomas d’estaviar,no ha estalviat res.Per que,ja em diran que hi fea una “carrosa” feta a proposit amb el Arc del Romeu,i amb un noi vestit de “veguer” que i diu tant a Reis com una caixa de polvorons a l'estiu,un pseudo veguer,que posiblement amb altres circunstancies l’hagues sustitit ell per alimentar lo seu ego,o el que es el mateix: promocionar la seva persona.Pero no,no es aquest el tema d’indignacio dels “supers” Aquest van ficar el crit al cel per que els xiquets,els que tenen altres creencies religioses,tortosins tambe, agafaben els caramels a grapats,i aixo per tots aquells que han cantat al Renaixement alguna vegada el tema dels Quicos: “Moros,Jueus i Cristians…” era intolerable,pos pel que els sembla els caramels a grapats,com les bosses de llangonstins a les bodes,son única i exclusivament pels cristians,i ells ho son molt,que per aixo demanen un credit per pagar comunions d'infart!
Que tot continua igual que sempre,o el que es el mateix: “Chupate esa Manolita” qui digue Any Nou,vida nova,menteix com un bellaco: Any Nou,Vida Vella! O encara no vos heu enterart que anem cap atras! (Entre els uns i els altres estem apanyats…)


1 comentario:

  1. M'encanta el comentario,cuando pasa la carroza del Romeu: QUE CUTRE,QUE CUTRE!

    ResponderEliminar