sábado, 22 de septiembre de 2012

"L'INDEPENDENCIA ES BONA...SI LA BOSSA SONA!"

De totes les peces dignes del Museu dels Horrors que ens han manat al llarg de mes de trenta anys de governs municipals,d'alcaldes tant curs,tant curs que s’assabentaben per la prensa del que pasaba a la ciutat i regidors (i regidores) soberbis,invisibles, inutils, pusilánimes, etc,una llista tant llarga de personatges,que li podría fer si fosen perles,un collar per ballar chaleston a la meva dona.De totes aquestes peces dic,que podrien ficar a una nau al costat del Cuartel General dels Domingo Boy’s pegadeta al nou Museu Historic i d’Arqueologia que inagura la ciutat de Tortosa d’aquí un dies a l’antic Matadero. De totes,totes,ficaria una a un lloc previlegiat,una de cognom ilustre,un cognom sonor d’aquests que  aquí a Tortosa omple el que sigue,tant si val l’altar de la Cinta per un braguetazo,que una llista electoral de qualsevolt ideologia, parlo per no tenirlos amb asqües,de JMª Franquetstein,insigne profesor de noseque,que debutar a la llista dels peperos a les municipals de 1995 de numero dos,al costat de l’inefable Kubaleta. Aquest personatge,lo profesor,ens regalar al poc de d’arribar a l’ajuntament, una memorable frase en forma de titular publicada a La Veu del Seu Amo,diariet del territori,famos per la seva independencia informativa.(*) La frase “El lloc natural de Tortosa es la dreta” em deixar de pasta de boniato,i desde llavors en que han pasat governs i governants,sols he vist per la ciutat sociates de dretes,republicans de dretes, comunistes de dretes i peperos…de quasi d’ultradreta! I els convergents? Als convergents,no sabs mai com clasificarlos,pos son com a camaleons,segons quin terreno xafen poden ser sociates,o peperos,i si algu els toca alló que tenen sota la cua els pot pasar com al nou IPhone5,que situen la Sagrada Familia a Ibiza,i l’Ebre creuant Sudafrica !
Podriem dir que el tal Frankestein es va quedar tant panxo amb la parida que sortir de la seva boca,pero no,als dos dies de la seguent legislatura i per culpa del tema de l’Aigua abandonar als peperos per ferse independent amb compañía del fantastic Ramonet Cardus, ex-convergent i pare espiritual del gran Domenico el Reneixentiste. Un home el tal Cardus,que ho había donat tot a Convergencia de la que hi habia sortit per la porta del darrera cridant per continuar amb el rollo patatero.Com a novetat,tots dos es s'habien tret del barret el non nato Parc del Renaixement ideat per construirse a la Xiquina i del que el tal Domenico hi habia de ser la principal atraccio. Aixo de ferse independent de saló i sense financiacio,com podeu veure be de lluny, podriem afitgir mes noms,com per a ferli un altre collar a ma cunyada,pero…no vos preocupeu,no fare ara cap disertacio sobre l’historia del canvi de xaqueta estil ebrenc,que per aixo están les hemeroteques i el Sr.Google que ajunden molt!
Han pasat els anys i ves per on,quan jo em pensaba que aixo de ser independent es curaba amb un carnet del partit,que be a ser com una patente de corso (si estas al poder) i no hi volta enrrera...va i es produeix lo miracle!

Setembre 11,Diada Nacional de Catalunya,data per a recordar,l’aguiluxo del riu deixar el seu lloc d’Espirit Sant que vetlla perenne sobre el cap del Bel.lisimo alcalde,per convertirse sobre la rossa testa del mandatari,en Estrella digna de la millor cerveza del país.Aleluya! Criden uns,que com aquells qua van assitir al miracle de Les Coves de Vinromá (Baix Maestrat) cegos es van quedar,i no de mirar el sol,si de cas,de mirar a un convergent confeso de l’Ebre que de sobte s’habia tornat independentiste! D’altres no podien creure alló que veien,l’habia crescut la cama dereta com a l’home aquell de Calanda,el poble natal d’en Buñuel? Noooo,mes gran encara,el municipe i senador hi habia aconseguit d’estar al cap devant de la manisfetacio independentista,per ells del Pacte Fiscal,(per aixo es situá on es podía lleigir Euro) amb les mans subjectant la pancarta tota l’estona,sense puguer ni enviar un puto twiter,ni gratarse el nas,i el que es mes inverosímil,sense pugerli di ni mu a la Xell! Si aixo no es un miracle,que baixe Deu si no li han fet un ERO!
                                                     "El milagro de Calanda"
Portaba una semana rumiant el paregut peliculero de tant peculiar situacio,fent cabories que si Los Jueves Milagro,aquella genial obra de Berlanga en que un poble fa l’imposible per tenir un sant miraculos inventantse un. Que si el Zelig d’en Woody Allen,sobre aquell personatge amb problemes de personalitat multiple,o camaleónica…En fi,que aixi estaba,quan parlant sobre el tema amb un anciá convergent de camisa vieja,o sigue un dels que han contribuit economicament tota la vida per fer gran el partit a la ciutat,m’interroga si coneixo a Cantifles.Mario Moreno,el comic mexica? Pregunto. Pos be,em diu el vell militant,la situacio aquesta en la que s’ha fotut la gent del meu partit es similar a aquella en la que el personatge del pelaito Cantinfles,es un cantamañanes afeccionat als bous,que despres de criticar tota la tarde a tothom que esta al ruedo del mal que ho fan,es llençat a la força al mig de la plaça per que demostre que sap toretjar tant be com diu. Fijate! Jo buscant un simil amb el que puguer demostrar les meves dots cinefiles/intelectuals i em surt aquest bon home,amb una sessio de Cine de Barrio!
No et fies Alfonso,va dirme per acabar,tot aixo es una pataleta per que aquesta legislatura,no podem fer ni la puta,ni la Ramoneta,com ha dit Pujol,ni som bisagra,ni pintem res a Madrid,o penses tu que Duran hagues baixat de seu altar democristiá per anar a una mani i barretjatse populaxo? Han demostrat tenir menys inventiva sonniant truites,que l’Esperanza Aguirre ficant excuses de malalties,o la Belen Esteban dient que esta cansada de tanta tele.
En fi,el vell convergent em deixar sense paraules,i pensant com els Frankenstein i el Cardus, que l’independencia es bona,si la bossa sona...i la bossa,com tots sabem,fa dies que te un fora que deu ni do.Algu creu a hores d'ara amb miracles?
(*) Nota a peu de texte: L’autoproclamat diariet independent del territorio, patia per aquelles feches una greu dicotomía,actualmente crónica,pos mentres a la portada defensaba l’antitransvasament,l’interior era d’us exclusiu per ferli publicitat al PIDE, l’invent de peperos i convergents per cerregarse el Delta.