viernes, 3 de agosto de 2012

"SE JODIÓ EL INVENTO!"

Quan la ministra,l’estirada Cristina Salgado,seguint les directrius d’Europa va signar el decret pel que prohibia de fumar,fins i tot dins de la casa de cada un,vaig cabrejarme,i no per que fumés que sols ho faig en fotos,vaig enfadarme per l’hipocrit retall a les llibertats individuals que aquesta llei significaba.Quan un consell de ministres decretar amb la Ley de Costas a la ma,que els xiringuitos a la platja fean lletg,tombant fin i tot joies catalogades mes antigues que les mateixes platges,vaig cabretjarme,pos de tant ecuanims amb la natura,ens habiem tornat irracionals,dir gilitontos hagues estat masa directe.Quan els supermercats van deixar de donar bosses amb l’excusa que hi habiem de salvar el planeta,vaig cabretjarme,pos l’unic que protegien els amos dels supers,molt inteligentment,eren les seves butxaques,pos les bosses les han continuat donant,pero ara...rascat la butxaca! Quan ara fa any i mig van començar les obres de les baranes del riu,i l’acondicionament del pont del tren per convertirlo en via verda,o pasarel.la per vianants,em vaig alegrar molt,per que,per fi s’habien recordat de natros. Per fi podriem gaudir del nostre riu tal com cal,amen de fer realitat l’antiga reivindicacio que any,que rera any,habíem feem molts quan mirabem lo pont rovellat i unes vores sense baranes.
Amb el pas del anys,de la llei anticigarrets sols puc dic que estic content, pero amb reserves,pos quan surto una nit,al tornar de matinada,la roba ja no em fa pudor ni a salmó fumat,ni a cova gitana del Sacromonte! De l’hipocresia,la cosa continua igual, l’Estat continua fumanse a impostos als consumidors, els ajuntaments omplint la saca per la proliferacio,diría obligacio,de terrasses, i el cáncer…desgraciadament, continua matant als que fumen, i als que no fumen tambe! De la lllei de costes que volen que els digue? Amb la desaparicio dels xiringuitos,va desapareixer,gracies a Deu,la llei dels gorreros,aquella (no escrita) que t’obligaba convidar mitja platja a una birra amb musclos. Per altra banda,els mamotretos de cutre hotels continúen fent lleg i continuran fins als finals dels temps,no mes cal donar un tomb per la nostra costa mes propera,(mireu a la foto,l'Hotel de Cap Roig,a L’Ampolla) o a la novisima llei de costes pepera a la que els nous dirigents han anomenat pomposament: Ley de Proteccion y Uso Sostenible del Litoral, molta floritura literaria per continuar fentlo pitjor,per no dir amb el cul!


De la subllei que es van treure de la manega els amos dels supermercats,pot ser sigue de la que mes content estic,la meva butxaca no sap quels agraeix que no donen bosses,s’han acabat les tentacions de comprar chuminades amb l’excusa d’anar per la barreta del pa al migdia! Respecte al planeta Terra al que es referien,continuem fenlo mal be,amb bosses i sense elles,i encara que sone irreal,hi ha racons d’aquest,on la poblacio no sab el que son,ni plenes,ni buides.Mentres tant,els amos del supermercats (pobrets tots ells) xulen mirant cap un altre lloc amb sola insinuacio de que hi ha gent patint gana (hambruna) mentres es llençen diariament,sense cap mena de remordiment, tones d’aliments empaquetats i embossats,amb l’excusa d’estar caducats!

I que pasa amb les nostres vores de riu? Pos que l’obra,per no dir que esta aturada,dire que va “mas lenta que el caballo del malo”,esperem que algún dia puguesem fer baixar lo colesterol, mirant l’Ebre desde un altre angle gracies a la pasarela del Pont del tren…Poder mirarlo,es un dir,si es que ens obrens l’aixeta per que baixe mes  aigua,o les algues no ho impedeixen,pos aquella llei d’en Zapatero,que a dia d’ara ha quedat com un invent del TBO,pel qual quedaba  derrogat lo Transvasament de l’Ebre,l'actual gobern pepero comandat pel ministre Cañete,al.lies “paseo militar”,ha decidit de treureli la pols batetjanlo amb el nom de Caudal Ecologico,un nom mes politicament correcte per aquell cuento que deien vertebraría Espanya,i que tenien al cap fa nou anys,quan J.M. Aznar manaba,si home,si el xiringuito aquell en que natros hi habiem de convidar a tothom!
A quina conclusio arribem? Vostes no se,pero jo arribo a que les lleis,unes quantes,es fan per contentar a uns pocs,i la majoria per foternos a tots…! Totes son un jodío xiringuito,on sempre et toca a tu pagar la birra,els musclos…a mes d’una d’olives rellenes!
Caldra pos,en vistes que Bruseles ni ens escolta,ni ens fara cas de les signatures que s'estan recollint,tornar a sortir al carrer a defensar lo nostre del gorreros que es volen aprofitar de la bona fe…i si els que manen no ho troben be,pos hala!
Com diría la hijísima del capo de la “Cosa Seua” de Castelló:que se jodan!