miércoles, 20 de marzo de 2013

"LA COMPETENCIA"

Es dur,en aquests temps,enfrontra.se a una pagina en blanc,o un Word,per fer conya del que passa al nostre voltant,per a riurens dels politics una estona…I per que es dur? Es preguntaran vostes. Si cada dia hi han mes temes per a fotre´ns d’ells i del quals treuren suc…? Pos esta magre el tema aquest,benvolguts lectors,per que el mon de la política s’ha convertit,d’un temps aquí, en una mena d’industria fabricant d’humoristes dispossats a ferli la competencia deslleial,cobrant fins i tot dietes, a gent com jo,que de la vida hem vist ni un duro pel noble treball de treure un sonriure.He aquí una mostra d’ocurencies que no sortirien ni del cervell mes agut:
Conten  que el recentment traspassat Chavez,redemptor de Veneçuela, despres de catorze anys donant la tabarra televisiva,sols superada per les vetllades de la Milá i el seu Gran Hermano,va demana a deu al darrer moment,el deixes viure,pos encara tenia coses que dir! Geni i Figura fins la mort. En la mateixa línea,pero al contrari del dictador sud-americá,tenim al  president Rajoy que parla menys que un lloro d’escaiola. “Todo es falso,menos algunas cosa” va dir al ser preguntat pel tema dels sobres d’en Barcenas.  Ha sido un despido en diferido” va respondre la Cospedal, tambe referin-se a l’acomiadament del que fins llavors era el tresorer del PP. De l’acomiadament en diferit,ni la Wikipedia que de tot en sap,pot donar una explicacio,es mes no hi ha cap entrada a tal pou de sabiessa! Per parlar del Duque Empalmado,un humoriste de nova planta,seria necesari al menys tres espais com aquest. Destacariem entre les moltes perles que hem sentit sobre el cas Noss aquella en la que afirmaba que l’in-Fanta de Naranja no sabia de que anaba l’historia,pero que estaba al consell d’administracio per donar relumbron.Vaja,com una mena de figura de porcellana que tenien per fer bonic,sorda,cega i muda,algo aixi com la meva dona,o la de tots vostes,a les que entreguem el sobre a final de mes i no saben de que treballem. Afitgire que la familia d’ella,de tot allo que ell fea i desfea,per l’extens mapa de les espanyes,tampoc sabia res.Ho juren per Snoopy.
                        "El pare,el Fill,i l'Espirit Sant en forma d'ITV..."
 A Catalunya per no ser menys,els currantes de l’humor tambe tenin competencia.A deu gracies, de corrupcio no hi ha,(o al menys TV3 no diu res) sols temes minsos com ara el cas Palau,Pallerols,l’ITV,el fills d’en Pujol,lo els rusos de Lloret, l’implicacio del seu alcade,o el de Sabadell,sociata ell, per trafic d’influencies,pecata minuta tot plegat. Aqui mes que res tenim temes per a fer,no clubs de comedies,tenim per a pelicules de fer riure,d’espies per suposat,que al pas que anem afonaran al James Bond,l’agent 007,al 50è aniversari del seu neixement.La competencia es dura,no mes cal sentir al president Mas explicant a l’estil Groucho Marx el projecte de llei anticorrupcio,o al cap dels socialistes en Pere Navarro, federaliste ell,demanat el recanvi del cap de l’Estat,per pixarse de riure es escoltar al cap de l’opocisio,a Jonqueres, traient-se de la manega un impost sobre les begudes carboniques,pilar pel futur esta catala,o als d’Iniciativa creant una secretaria bicefala Home/Dona,pel que sembla,aquests encara no s’enterat de que inclus els WC,fa dies que son unisex,com les perruqueries!…Plis sinyors (i senyores) una mica de serietat,deixi-nos treballar!
Parlaria del Papa Paco,Sisco,Curro,o Quico pero de moment per a obrir gana sols hem sabut que en la seva joventut…viatjaba,atrevit que era,amb metro i bus! Verge Santa s’acostumara al papamobil,li deixara a Fernandez Diaz (el ministre de la porra) que de tant beat i homofob volia que l'anomenesen papa a ell?

"Que bonito es viajar,en el...Papamovil"

Aixi estabem quan a principis del mes de Març es presenten un secretrari d’Estat,un Conseller de la Generalitat i tots dos,junts amb al Bel.lisimo alcalde de Tortosa,inaguren en “diferido” al nou Pont,o passarel.la,l’antic Pont del Tren,al dia seguent,a amb les tanques encara ficades, pos no esta encara acabat,centenars de curiossos tortosins invaient el nou espai a la recerca de d’un lloc on pendre una cocacola,un variat,o una beguda d’alta graduacio.Buscaben,ja saben,la promessa zona d’esbarjo que portaba al seu programa,jo diría guio humoristic,el Bel.lisimo,res de tot aixo hi havia,pos com les promesses piscines municipals,en runes desde fa cinc anys,tot era una gran broma orquetada per a deixar als que escrivim,sense arguments humoristics. En vistes de la competencia a que estic sotmes,a partir d’ara escriure seriosament,tinc en ment fer la segona part de les 50 Sombras de Grey…. ens veem per Sant Jordi! (Pot ser aixi guanyare lo primer duro)